YPOYRGEIO SYNOXIS GR

facebook 1 facebook 1facebook 1

YPOYRGEIO SYNOXIS GR

facebook 1 facebook 1facebook 1

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, 15/02/2024

Εκδήλωση του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, 15/02/2024

Χάρη σε μία σημαντική πρωτοβουλία της Διοικήτριας του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, κας Β. Λαμπροπούλου, αρχίζει η υλοποίηση ενός νέου προγράμματος, με στόχο την επιμόρφωση υπαλλήλων του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας με κωφούς και βαρήκοους πολίτες.

Την εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος επιμόρφωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας με κωφά και βαρήκοα άτομα, που πραγματοποιήθηκε, στις 15 Φεβρουαρίου 2024, στο Αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Αθηνών (ΓΑΔΑ), τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σ. Ζαχαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Π. Πύρρος, καθώς και η Πρόεδρος του Ε.Κ.Κ.Α. Δρ. Α. Αναγνώστου - Δεδούλη.

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την τεκνοθεσία και αναδοχή παιδιών με αναπηρία με τίτλο : «..Κι εγώ αξίζω», στην Καρδίτσα

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την τεκνοθεσία και αναδοχή παιδιών με αναπηρία με τίτλο : «..Κι εγώ αξίζω», στην Καρδίτσα

Την Δευτέρα 11/12/2023 πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, η Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την τεκνοθεσία και αναδοχή παιδιών με αναπηρία με τίτλο : «..Κι εγώ αξίζω»,, που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (ΚΚΠΠ) Θεσσαλίας.

karditsa
 **Η εκπρόσωπος του ΕΚΚΑ κα Μάνθου, στην εισήγησή της.

Στην αίθουσα 2 του Ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ, πολίτες και επαγγελματίες κοινωνικής πολιτικής, ενημερώθηκαν και είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήματα για τα ζητήματα της παιδικής προστασίας, της ιδρυματικής διαβίωσης, της αναδοχής, τις έγκαιρες παρεμβάσεις, την ορθή αντιμετώπιση των περιπτώσεων, κλπ. Παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης της ημερίδας.
karditsa 1

**Η εκπρόσωπος του ΕΚΚΑ κα Μάνθου με τις κοινωνικές λειτουργούς κα Κόμπου (ΚΚΠ Θεσσαλίας) Κα Καλέση ΠΕ Θεσσαλίας-Λάρισα, κα Τσουκνίδα-ΠΕ Καρδίτσας και την Πρόεδρο του ΚΚΠΠ Θεσσαλίας, κα Παππά

Το Ε.Κ.Κ.Α. στο πλευρό των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων των σχολείων

Το Ε.Κ.Κ.Α. στο πλευρό των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων των σχολείων

Το Ε.Κ.Κ.Α. ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των Περιφερειακών Διευθύνσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Βορείου Αιγαίου για επιμόρφωση στα ζητήματα πρόληψης, αναγνώρισης και διαχείρισης παιδικής κακοποίησης/παραμέλησης, στο χώρο του σχολείου, οργάνωσε έξι (6) μονοήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα, από τον Νοέμβριο 2023 έως τον Ιανουάριο 2024. για την ανάπτυξη/βελτίωση δεξιοτήτων των 180 ΕΕΠ κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων των σχολικών μονάδων των εν λόγω διευθύνσεων.

Η δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την/τους Κουτμερίδου Κική, Κόφφα Στέφανο – κοινωνικούς λειτουργούς, και Καρανίκο Αθανάσιο, ψυχολόγο, του Τμ. Ξενώνα & ΚΚΣ Φοίνικα.

Εισήγηση του Ε.Κ.Κ.Α. στη Νομική Σχολή, 10/11/2023

Εισήγηση του Ε.Κ.Κ.Α. στη Νομική Σχολή, 10/11/2023

Στις 11/12/2023 μετά από πρόσκληση του κ. Πανάγου, Επισκέπτη Καθηγητή Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, πραγματοποιήθηκε εισήγηση στη Νομική Σχολή στο μάθημα της Εγκληματολογίας, από τα στελέχη του Ε.Κ.Κ.Α. κα Κουμουνδούρου Χαρά, Ψυχολόγο και κ. Παπαχρήστο Στέλιο, Κοινωνικό Λειτουργό του Τμήματος Υποδοχής και Κ.Κ.Σ Αμπελοκήπων. Θέμα της εισήγησης ήταν η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ε. Κ. Κ. Α. με μια έμφαση στο Πρόγραμμα της Ποινικής Διαμεσολάβησης καθώς και η παροχή υπηρεσιών σε θύματα Εμπορίας Ανθρώπων και θύματα Ενδοοικογενειακής Βίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πανάγο για την πρόσκληση και τους φοιτητές για το ενδιαφέρον και την διάδραση κατά την παρουσίαση.

Συνεργασία Ε.Κ.Κ.Α. με το Μουσείο Μπενάκη

Συνεργασία Ε.Κ.Κ.Α. με το Μουσείο Μπενάκη

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχοντας στην κατοχή του συλλογή χειροτεχνημάτων της παλιάς Οικοτεχνίας που για περισσότερα από 50 χρόνια στήριζε την παραγωγή διαφόρων ειδών υφαντών και κεντημάτων (χαλιά, κιλίμια, τραπεζομάντηλα, τραβέρσες, μπάντες, μαξιλάρια) με ελληνικές πρώτες ύλες και σχέδια από την ιστορική και λαϊκή παράδοση, συνεχίζει την προσπάθεια της διάδοσης των παραδοσιακών τεχνών και προβολής αυτού του σημαντικού πολιτιστικού αποθέματος.

Παρέδωσε στο Μουσείο Μπενάκη, θεματοφύλακα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, σημαντικά κομμάτια της συλλογής σε σχέδια κορυφαίων εικαστικών μας και συγκεκριμένα ένα χαλί σε σχέδιο του Χατζηκυριάκου Γκίκα και 2 κιλίμια σε σχέδια του Γιάννη Μόραλη, καθώς και 17 κεντήματα και 8 κεντητά μαξιλάρια, με χαρακτηριστικά λαϊκά σχέδια, όπως ο Ηπειρώτικος γάμος, οι Σπαθοφόροι, ο Τσαλαπετεινός κ.α.
Το Μουσείο, που φιλοξενεί πολλά από τα αυθεντικά αντικείμενα που ήταν πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες της οικοτεχνίας και τους δημιουργούς των χειροτεχνημάτων της, έχει δεσμευτεί για τη σωστή συντήρησή τους και την προβολή τους στο ευρύτερο κοινό σε μελλοντικές εκθέσεις του για τη λαϊκή παράδοση.

Εκπαίδευση στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών: η περίπτωση του σεισμού

Εκπαίδευση στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών: η περίπτωση του σεισμού

Στο πλαίσιο του ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ του Ε.Κ.Κ.Α., το οποίο αφορά στη διαχείριση εκτάκτων περιστατικών, όπως σεισμού, πυρκαγιάς, ατυχήματος, ακραίων καιρικών φαινομένων ή άλλης απειλής στο χώρο εργασίας μας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/12/2023 και ώρα 12:00-14:00, στα κεντρικά γραφεία του Ε.Κ.Κ.Α., μία εκπαιδευτική παρουσίαση από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, με εισηγήτρια την κα Ασημίνα Κούρου, Προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής και Αντισεισμικής Άμυνας του ΟΑΣΠ.

Η εκπαίδευση αφορούσε στη νομοθεσία για τα ασφαλή κτίρια, την ετοιμότητα του εργασιακού χώρου για πιθανό σεισμό, τις ενέργειες πρόληψης σε σχέση με την άρση επικινδυνοτήτων και τις οδεύσεις διαφυγής, τις ιδιαιτερότητες του σεισμικού κινδύνου, τις φάσεις του σεισμού και τις ενδεδειγμένες αντιδράσεις των εργαζομένων σε περίπτωση σεισμού στο χώρο εργασίας ή και στα σπίτια τους.
Την πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη εκπαίδευση παρακολούθησε η Ομάδα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Ε.Κ.Κ.Α., καθώς και οι εργαζόμενοι όλων των δομών της υπηρεσίας, δια ζώσης και διαδικτυακά.

Επίσκεψη του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στο Ε.Κ.Κ.Α.

Επίσκεψη του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στο Ε.Κ.Κ.Α.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ., π. Υπουργός Εσωτερικών και π. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε σήμερα, στις 16/01/2024, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συναντήθηκε με την Πρόεδρο Δρ. Α. Αναγνώστου - Δεδούλη και στελέχη του Ε.Κ.Κ.Α.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τον τρόπο υλοποίησης των αναδοχών και τεκνοθεσιών σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της χώρας μας, τη λειτουργία των σχετικών εθνικών μητρώων που τηρούνται στο πληροφοριακό σύστημα anynet καθώς και τις αρμοδιότητες του Ε.Κ.Κ.Α.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Α.  στην Ημερίδα για την Παιδική Προστασία, στις 21/11/2023

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Α. στην Ημερίδα για την Παιδική Προστασία, στις 21/11/2023

Η χρονιά αυτή κλείνει με τον καλύτερο τρόπο έπειτα από την επιτυχημένη Ημερίδα του Ε.Κ.Κ.Α. με θέμα: «Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ –ΦΤΩΧΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ – Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 21 Νοεμβρίου 2023.

Στη φωτογραφία τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Α. σε στιγμιότυπο της Ημερίδας.

Το ΕΚΚΑ δίπλα στους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους των Δήμων! Δύο χρόνια οργάνωσης εκπαιδεύσεων στις Ομάδες Προστασίας Ανηλίκων (ΟΠΑ) - Ένας πρώτος απολογισμός

Το ΕΚΚΑ δίπλα στους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους των Δήμων! Δύο χρόνια οργάνωσης εκπαιδεύσεων στις Ομάδες Προστασίας Ανηλίκων (ΟΠΑ) - Ένας πρώτος απολογισμός

Το Ε.Κ.Κ.Α. ασκώντας τις διατάξεις του άρθρου 8 του νόμου 3961/2011 και της ΚΥΑ οικ.49540/04-05-2011 και λαμβάνοντας υπόψη το ότι η κοινωνική εργασία με περιπτώσεις κακομεταχείρισης ανηλίκων αποτελεί, όπως καταδεικνύει και η σχετική διεθνής βιβλιογραφία, ένα από τα πιο απαιτητικά εργασιακά αντικείμενα, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του Δικτύου των Ομάδων Προστασίας παρέχει καθημερινή στήριξη στους επαγγελματίες, με δράσεις όπως πχ επιστημονικές - εκπαιδευτικές συναντήσεις συνεργασίας, τηλεφωνική συμβουλευτική στήριξη και ενημέρωση για τη διαχείριση περιπτώσεων, πληροφόρηση για φορείς παιδικής προστασίας, αποστολή ενημερωτικού υλικού σχετικού με την παιδική προστασία, κλπ.
Μάλιστα, τα τελευταία 2 χρόνια, το ΕΚΚΑ ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των συναδέλφων για επιμόρφωση στα ζητήματα παιδικής κακοποίησης, τρόπων ανίχνευσης και παρέμβασης, οργάνωσε τριήμερης διάρκειας, εκπαιδευτικά προγράμματα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων των ΟΠΑ των Δήμων.

Ειδικότερα, η Επιστημονική Ομάδα Εργασίας του ΕΚΚΑ, που αποτελούνταν από τις: κα Κική Κουτμερίδου- κοινωνική λειτουργό, κα Γιώτα Μάνθου- κοινωνική λειτουργό ΜSW– ψυχολόγο και κα Ελένη Παπαδοπούλου Ph.D ψυχολόγο, οργάνωσαν (και συμμετείχαν ως εισηγήτριες), τα τελευταία δύο χρόνια 22 εκπαιδευτικούς κύκλους, τριήμερης διάρκειας έκαστος, στους οποίους συμμετείχαν 455 επαγγελματίες των ΟΠΑ των Δήμων των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε ημερίδα με τίτλο : «Συζητώντας για την Αναδοχή, ένας διάλογος για την εξέλιξη της», στη Θεσσαλονίκη, 29/11/2023

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε ημερίδα με τίτλο : «Συζητώντας για την Αναδοχή, ένας διάλογος για την εξέλιξη της», στη Θεσσαλονίκη, 29/11/2023

Την Τετάρτη 29/11/2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα, με θέμα: «Συζητώντας για την Αναδοχή, ένας διάλογος για την εξέλιξη της», που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (ΚΚΠΠ) Κεντρικής Μακεδονίας.

photo thessaloniki2

photo thessaloniki3**Η εκπρόσωπος του ΕΚΚΑ κα Μάνθου με τα στελέχη του ΚΚΠΠ Κεντ. Μακεδονίας κ. Αλεξιάδη, κα Χατζηχρήστου και τις Προέδρους των ΚΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας κα Χατζητόλιου-Βιλδιρίδη & ΚΚΠΠ Αν. Μακεδονίας & Θράκης κα Τζαμπαζλή

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας