ypourgeio

facebook 1 facebook 1facebook 1

ypourgeio

facebook 1 facebook 1facebook 1

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνάντηση της ΟΝΝΕΔ στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Συνάντηση της ΟΝΝΕΔ στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΚΑ, σήμερα Πέμπτη 29/09/2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, κ. Ορφέα Γεωργίου και των εκπροσώπων του Εκτελεστικού Γραφείου της Οργάνωσης με την Προέδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δρ. Α. Αναγνώστου - Δεδούλη και το στελεχιακό δυναμικό του Ε.Κ.Κ.Α.
Η Πρόεδρος και τα στελέχη ενημέρωσαν τα μέλη της ΟΝΝΕΔ για το έργο, τις αρμοδιότητες και τα προβλήματα του Ε.Κ.Κ.Α. και ειδικότερα για τα θέματα: του τομέα της Παιδικής Προστασίας (child guarantee, αναδοχή και υιοθεσία), της πιστοποίησης φορέων κοινωνικής φροντίδας ιδιωτικού δικαίου, της λειτουργίας του Εθνικού Μηχανισμού Αναφορών για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων, της καταγραφής αναφορών κακοποίησης παιδιών και των υπηρεσιών κοινωνικής παρέμβασης (ψυχοκοινωνική υποστήριξη μέσω των τηλεφωνικών γραμμών “197” και “1107” και των Συμβουλευτικών Κέντρων, φιλοξενία αστέγων και κακοποιημένων γυναικών σε Ξενώνες, άμεση παρέμβαση στην κρίση σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών κ.α.).
Επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων του Οργανισμού και των αναγκών του. Στα πλαίσια, επίσης, της γνωστοποίησης του έργου του Ε.Κ.Κ.Α., κυρίως σε θέματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, θυμάτων βίας, παιδιών σε κίνδυνο και των τηλεφωνικών γραμμών άμεσης κοινωνικής βοήθειας “197” και “1107”, προτάθηκε η δυνατότητα δημοσιοποίησης στο ευρύ κοινό του προσφερόμενου κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Κ.Α., ώστε να επωφελούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

22

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ στο Φεστιβάλ «CONNECTED WE STAND»

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ στο Φεστιβάλ «CONNECTED WE STAND»

Η Δ/νση Θεσσαλονίκης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), μετά από πρόσκληση θα λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «CONNECTED WE STAND» προβάλλοντας το έργο του φορέα μας μέσω δράσης ενημερωτικού χαρακτήρα. Το φεστιβάλ θα γίνει το στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Συγκεκριμένα, στελέχη του Ε.Κ.Κ.Α. Θεσσαλονίκης θα παρευρίσκονται στο χώρο από τις 11.00 π.μ. έως τις 23.00 μ.μ., σε ειδικό κιόσκι για να διανέμουν ενημερωτικό υλικό για τις υπηρεσίες του ΕΚΚΑ και να μιλήσουν με τους πολίτες της πόλης μας και άλλους συμμετέχοντες και συν διοργανωτές.
Για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφτείτε τα παρακάτω site: (https://www.connectyourcity.eu)  και  https://www.thessalonikiguide.gr/event/connected-we-stand-festival/

 

Συνάντηση Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εγγύηση για το Παιδί στο Βερολίνο 27 & 28/09/2022

Συνάντηση Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εγγύηση για το Παιδί στο Βερολίνο 27 & 28/09/2022

Καλώντας τα κράτη μέλη της ΕΕ να εγγυηθούν την ίση πρόσβαση σε βασικά δικαιώματα και υπηρεσίες για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και τις οικογένειές τους, η Εγγύηση για το Παιδί αντιπροσωπεύει ένα βασικό και επίκαιρο εργαλείο για την ενίσχυση της προστασίας των παιδιών που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Επιπλέον, θέτει τα θεμέλια για μια ισχυρότερη κοινωνία στην Ευρώπη με γνώμονα την ισότητα.

Τους τελευταίους μήνες, εναπόκειται σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ να καταρτίσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εγγύηση για το Παιδί έως το 2030 και να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί, θα παρακολουθηθεί και θα αξιολογηθεί.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κρίση που ακολούθησε δείχνει ξανά ότι μέσω της σταθεροποίησης των συστημάτων οικογενειακής υποστήριξης, που βασίζονται σε ένα συνδυασμό πόρων και υπηρεσιών προσβάσιμων σε όλες τις οικογένειες χωρίς διακρίσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι ανθεκτική και αρκετά ισχυρή ώστε να απορροφά τους κραδασμούς.

Η COFACE Families Europe και η Ένωση των Οργανώσεων για την Οικογένεια στη Γερμανία πραγματοποίησαν μια συνάντηση με τους Εθνικούς Συντονιστές της Εγγύησης για το Παιδί στο Βερολίνο στις 27 & 28/09/2022 για:

Υποβολή Εθνικού Σχέδιου Δράσης για την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί

Υποβολή Εθνικού Σχέδιου Δράσης για την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί

Κατατέθηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έχει οριστεί Εθνικός Συντονιστής της Εγγύησης για το Παιδί (άρθρο 53 ν.4837/2021 ΦΕΚ Α178/1.10.2021) 

Δείτε εδώ την ελληνική και αγγλική έκδοση του ΕΣΔ.

Εκπαίδευση προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. από το Ε.Κ.Κ.Α. στην Αθήνα

Εκπαίδευση προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. από το Ε.Κ.Κ.Α. στην Αθήνα

Τα στελέχη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Διεύθυνσης Κοινωνικών Παρεμβάσεων, Χαρά Κουμουνδούρου, MSc Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και Σοφία Πολιτίδου, Κοινωνική Λειτουργός - Ψυχοθεραπεύτρια, συμμετείχαν με την εισήγηση "Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης - παρεχόμενες Υπηρεσίες - Ποινική Διαμεσολάβηση", στις 28 Σεπτεμβρίου  2022, στην εκπαίδευση αστυνομικών των Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δ/νσης Ιστορίας  του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν 212 στελέχη ( 50 δια ζώσης και 162 διαδικτυακά) της Ελληνικής Αστυνομίας από όλη τη χώρα.

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ στις εκδηλώσεις του ΚΚΠΠ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με θέμα την αναδοχή.

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ στις εκδηλώσεις του ΚΚΠΠ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με θέμα την αναδοχή.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με πρωτοβουλία της Προέδρου του κας Αναστασίας Τζαμπαζλή και την συνδρομή των κοινωνικών λειτουργών του φορέα, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη των ζητημάτων παιδικής, οργανώνουν:
Ημερίδα με θέμα «Αναδοχή: Η ευκαιρία να αλλάξεις τη ζωή ενός παιδιού», στις 22/09/2022, στην Καβάλα, στην αίθουσα Μεγάλης Λέσχης.
συνάντηση εργασίας με τα στελέχη φορέων που σχετίζονται με ζητήματα παιδικής προστασίας, με θέμα τις διαδικασίες της άμεσης, επείγουσας αναδοχής, στις 23/09/2022, στην Καβάλα, στο χώρο του ΚΚΠ.

Το ΕΚΚΑ, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του ΚΚΠ, θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις με τη κα Γιώτα Μάνθου, Κοινωνικής Λειτουργού ΜSW– Ψυχολόγου & Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Αναδοχών-Υιοθεσιών ΕΚΚΑ του Φορέα, η οποία θα παρουσιάσει στην ημερίδα, εισήγηση με τίτλο «Αποϊδρυματοποίηση - το δικαίωμα των παιδιών στην οικογενειακή ζωή. Απολογισμός και επιτεύγματα της τριετούς εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου της αναδοχής», και επίσης θα συμμετέχει στην συνάντηση εργασίας για τα ζητήματα της άμεσης αναδοχής.

Το πρόγραμμα της ημερίδας και της συνάντησης εργασίας εδώ

Ανάρτηση του ΕΣΔ για την "Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το παιδί" στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.

Ανάρτηση του ΕΣΔ για την "Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το παιδί" στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.

Στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  στο σύνδεσμο https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1428&langId=en έχει αναρτηθεί από την Παρασκευή 23/9/2022 το ελληνικό «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εγγύηση για το Παιδί», που εκπονήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), ως Εθνικό Συντονιστή για την Εγγύηση για το Παιδί και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο νέος Οργανισμός του Ε.Κ.Κ.Α. με το Π.Δ. 64/2022

Ο νέος Οργανισμός του Ε.Κ.Κ.Α. με το Π.Δ. 64/2022

Εγκρίθηκε τελικά με το Προεδρικό Διάταγμα 64/08-09-2022 (ΦΕΚ 168/Α), ο νέος Οργανισμός λειτουργίας του Ε.Κ.Κ.Α., που αποτελούσε πάγιο αίτημα του Φορέα μας (Διοίκησης και εργαζομένων) για πάρα πολλά χρόνια.

Είναι λοιπόν εύλογες οι ευχαριστίες προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ιδιαίτερα προς την Υφυπουργό κ. Δ. Μιχαηλίδου για την θεσμική αυτή ρύθμιση.

Ο κανονισμός αυτός θα αποτελέσει τη σύγχρονη βάση πάνω στην οποία το Ε.Κ.Κ.Α. θα μπορεί να σχεδιάσει και να αναπτύξει καινοτόμες πολιτικές για τις πλέον ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες της χώρας.

Επιτυχής η συμμετοχή της Δ/νσης Θεσσαλονίκης του Ε.Κ.Κ.Α. στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «CONNECTED WE STAND»

Επιτυχής η συμμετοχή της Δ/νσης Θεσσαλονίκης του Ε.Κ.Κ.Α. στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «CONNECTED WE STAND»

Η Δ/νση Θεσσαλονίκης του Ε.Κ.Κ.Α. συμμετείχε με επιτυχία στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «CONNECTED WE STAND» με δικό της περίπτερο, το οποίο απέσπασε την προσοχή σημαντικού αριθμού επισκεπτών.

Πέραν της ενημέρωσης του κοινού μέσω της διανομής έντυπου υλικού για τις υπηρεσίες του ΕΚΚΑ δόθηκε και μια σπουδαία ευκαιρία άμεσης επαφής και συνομιλίας με τους πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για το έργο του ΕΚΚΑ.
Το περίπτερο του ΕΚΚΑ επισκέφθηκαν η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα Σοφία Βούλτεψη και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Ζερβας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις μας.

Πρόσληψη προσωπικού στο Ε.Κ.Κ.Α.

Πρόσληψη προσωπικού στο Ε.Κ.Κ.Α.

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών προτίθεται να προσλάβει, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκατεσσάρα (14) άτομα για την υλοποίηση της «Προκαθορισμένης Πράξης 4 -Βελτίωση της ικανότητας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) στη διαχείριση ασυνόδευτων ανηλίκων μέσω της αποτελεσματικής λειτουργίας της Εθνικής Γραμμής Παιδικής Προστασίας» με Κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5150049 στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου περιόδου 2014-2021 (ΧΜ ΕΟΧ 2014-2021) και του Προγράμματος με τίτλο «Ανάπτυξη των δυνατοτήτων διαχείρισης των Εθνικών Συστημάτων Ασύλου και Μετανάστευσης».
Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι δώδεκα (12) μήνες με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως το τέλος του Απριλίου 2024.

Ειδικότερα προβλέπεται η πρόσληψη προσωπικού των κάτωθι ειδικοτήτων:
ΠΕ/ΤΕ και εν ελλείψει ΔΕ Διερμηνέων: 6 άτομα
ΑΡΑΒΙΚΑ 2 άτομα
ΟΥΡΝΤΟΥ 2 άτομα
ΦΑΡΣΙ 2 άτομα
ΠΕ Ψυχολόγων 2 άτομα
ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας 3 άτομα
ΠΕ Κοινωνικών Επιστημών (ΠΕ Κοινωνιολόγων ή ΠΕ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας) 1 άτομο
ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής 1 άτομο
ΠΕ/ΤΕ Οικονομικού ή εν ελλείψει ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 1 άτομο
Τα απαιτούμενα γενικά και ειδικά προσόντα και σχετικά δικαιολογητικά περιγράφονται στη σχετική Προκήρυξη, στη Διαδικτυακή Πύλη του Ε.Κ.Κ.Α.: http://ekka.org.gr/index.php/el/prokirykseis/prokirykseis-gia-theseis-ergasias
Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις αποκλειστικά από την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022 έως και την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022, είτε με κατάθεση στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Κ..Α. είτε ταχυδρομικώς μέσω συστημένης επιστολής στην ακόλουθη διεύθυνση:
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Ε.Κ.Κ.Α.), Βασιλίσσης Σοφίας
και Ζαχάρωφ 135, Αθήνα - Τ.Κ. 11521, Τμήμα Προσωπικού, υπόψη Γραμματείας (τηλ. Επικοινωνίας 213-2039723).

Περισσότερες Πληροφορίες στη Διαδικτυακή Πύλη του Ε.Κ.Κ.Α.:
http://ekka.org.gr/index.php/el/prokirykseis/prokirykseis-gia-theseis-ergasias
και στο Τμήμα Προσωπικού του Ε.Κ.Κ.Α.
κα Αγγελοπούλου Κων/να, τηλέφωνο επικοινωνίας 213 2039724) και
κα Παπανδρέου Βασιλική (τηλέφωνο επικοινωνίας 213 2039725).

1

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

NEWSLETTER

Συμπληρώστε το email σας