Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Διοικητικό Συμβούλιο

Δρ Άρτεμις Αναγνώστου –Δεδούλη | Πρόεδρος

proedrosΔρ. Άρτεμις Αναγνώστου –Δεδούλη

Επίτιμος Γενική Διευθύντρια Υπουργείου  Εργασίας,

Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Διδάκτωρ Νομικής στο Δημόσιο Δίκαιο με ειδικότητα στο Ασφαλιστικό και δύο μεταπτυχιακά στο εργατικό και ασφαλιστικό Δίκαιο της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με 42ετή διοικητική εμπειρία σε όλες τις βαθμίδες της υπαλληλικής Ιεραρχίας στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από τα οποία 17 χρόνια στη θέση Γενικού Διευθυντού με πλούσια συμμετοχή σε συμβούλια,   επιτροπές, ομάδες εργασίας, αποστολές  στο εξωτερικό  και ενεργή συμμετοχή σε όλες τις  ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις.  Με εξειδίκευση στο χώρο  της επαγγελματικής ασφάλισης και ικανή επιστημονική και συγγραφική δραστηριότητα, όπως προκύπτει για όλα τα ανωτέρω από το αναλυτικό επισυναπτόμενο βιογραφικό. Έχει εκδώσει 3 βιβλία και δημοσιεύσει σειρά άρθρων και μελετών σε έγκυρα νομικά  και άλλα περιοδικά. Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία στο επαγγελματικό της χώρο  και δίδαξε στην Νομική σχολή  ως επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα φύλλου και ισότητας.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, σε πληθώρα  επιτροπών και  ομάδες εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής, σε επιστημονικά συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού με ομιλίες, διαλέξεις, σε επιστημονικά forum και  επιστημονικές ημερίδες. Έχει πλούσια διοικητική εμπειρία από την συμμετοχή της σε Διοικητικά Συμβούλια Ασφαλιστικών Οργανισμών  και Τ.Δ.Ε. καθώς και πλούσιο  διοικητικό και νομοθετικό έργο.

Πρόεδρος της Ένωσης για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων www.epkodi.gr, επιμέλεια και σύνταξη του Ιστορικού αρχείου των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων από την πρώτη αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό το 1931(του καθηγητού Emil Schoenbaum).

Η Δρ. Α. Αναγνώστου –Δεδούλη διορίστηκε ως Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Κ.Α. με την έκδοση του ΦΕΚ 498/7-7-2020.

 

Αλέξανδρος Κεντικελένης | Αντιπρόεδρος

kentikelensis

Ο Αλέξανδρος Κεντικελένης είναι αναπληρωτής καθηγητής κοινωνιολογίας και πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Bocconi. Πρωτύτερα κατείχε ερευνητικές θέσεις στα πανεπιστήμια Harvard, Cambridge και Οξφόρδης, και έλαβε το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο του Cambridge. Ο κ. Κεντικελένης έχει δημοσιεύσει εκτενώς σχετικά με θέματα φτώχειας, ανισότητας και κοινωνικής προστασίας σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Περαιτέρω πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.kentikelenis.net

Ο Α. Κεντικελένης διορίστηκε ως Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Κ.Α. με την έκδοση του ΦΕΚ 898/29-10-2020.

Τακτικά Μέλη

Παυλίνα Σπανδώνη | Τακτικό Μέλος

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Μαρσελλίνε-Άννα Χριστοπούλου | Τακτικό Μέλος

kentikelensis

Η Μαρσελλίνε-Άννα Χριστοπούλου είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (έτος αποφοίτησης 2003).  Από τον Ιανουάριο του 2010 εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός στο Παιδοψυχιατρικό  Τμήμα του Παίδων Πεντέλης, στα εξωτερικά ιατρεία στο διαγνωστικό κομμάτι του αυτισμού κ των μαθησιακών δυσκολιών , στην ενδονοσοκομειακή  νοσηλεία παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα, σε περιστατικά διασυνδετικής με τις κλινικές του νοσοκομείου, καθώς και στο κομμάτι της αποκατάστασης σε παιδιά που χρήζουν εξειδικευμένο πρόγραμμα ειδικής διαπαιδαγώγησης. Έχει μακροχρόνια εμπειρία και σε ότι αφορά την εκπαίδευση ατόμων με Αναπηρία, καθώς έχει εργαστεί και σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής από τον Σεπτέμβριο του 2003 ως τον Ιανουάριο του 2010. ( Ειδικό Νηπιαγωγείο με παιδιά με αυτισμό και  νοητική καθυστέρηση, σε Δημοτικό σε Α και Β Τάξη Παράλληλη Στήριξη σε παιδί με αυτισμό,  Τμήμα Ένταξης Νηπιαγωγείου κ Ειδικό Δημοτικό.)

 Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια που αφορούν το χώρο της Ειδικής Αγωγής και τα Άτομα με Αναπηρία ως εισηγήτρια και ως σύνεδρος,  σε Παιδοψυχιατρικά  συνέδρια με παρουσιάσεις poster, σε σεμινάριο Ψυχολογίας παιδικού ιχνογραφήματος. Έχει πιστοποιηθεί στη χορήγηση του Αθήνα τέστ (διάγνωσης δυσκολιών μάθησης), στο Α-test (τέστ σχολικής ετοιμότητας), καθώς και στο ΔΑΔΑ-τέστ (δοκιμασία αξιολόγησης δεξιοτήτων ανάγνωσης).

Είναι η συγγραφέας των βιβλίων με τίτλο " Η Μελίνα εκπαιδεύεται" και "Η Μελίνα εκπαιδεύεται 2". Είναι βιβλία-οδηγοί που περιέχουν δραστηριότητες δομημένης διδασκαλίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα TEACCH για παιδιά κυρίως με αυτισμό προσχολικής κ σχολικής ηλικίας.

Είναι έγγαμη, μητέρα τριών παιδιών και από  το 2010 εγκεκριμένη ανάδοχη μητέρα.

Η Μ.Α. Χριστοπούλου διορίστηκε ως τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Κ.Α. με την έκδοση του ΦΕΚ 898/29-10-2020.

Γεώργιος Στρατάκης | Τακτικό Μέλος

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Ιωάννης Λυμβαίος | Τακτικό Μέλος

ΛυμβαίοςΟ Ιωάννης Λυμβαίος έχει σπουδές τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Ισπανία, στον τομέα των Οικονομικών και στον τομέα της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά, Καταλανικά και είναι έγγαμος με δύο γιούς.

Από το 2004 εργάζεται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. (νυν ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε., μετέπειτα ΕΤΕΑΝ Α.Ε.).

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και ως εργαστηριακός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Πειραιά (Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής, Τεχνικών Εφαρμογών), ωρομίσθιος καθηγητής στα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής του ΑΤΕΙ Πειραιά, εισηγητής σε προγράμματα ΛΑΕΚ για την επιμόρφωση ενηλίκων και ως Εσωτερικός Ελεγκτής-μέλος του Ε.Ι.Ε.Ε. στην ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. (2004-2010).

Από το 2021 είναι Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ και από το Μάρτιο του 2019 είναι Οργανωτικός Γραμματέας και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Είναι εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ σε Διοικητικά Συμβούλια Οργανισμών και σε Επιτροπές (Μέλος στην Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή-Ο.Κ.Ε. από το 2015, Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2016, Μέλος της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου-Ε.Ε.Δ.Α. από το 2017, Μέλος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών-Σ.Α.Σ. από το 2018, Μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης-ΟΠΕΚΑ από το 2018, Μέλος στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ από το 2021, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Υιοθεσίας και Αναδοχής κ.α.), είναι ενεργό μέλος σε πρωτοβάθμια Σωματεία Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

Διετέλεσε Υπεύθυνος Θεμάτων Βαριάς Αναπηρίας και Αναπλ. Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ (2010-2021), Γενικός Γραμματέας (2009-2011) και Πρόεδρος (2011-2019) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ-ΠΟΣΓΚΑμεΑ και μέλος Δ.Σ. του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Αττικής (2012-2017).

Από το 2001 έχει διατελέσει μέλος επιτροπών και ομάδων εργασίας στα Υπουργεία Ανάπτυξης, Υγείας, Παιδείας, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικών Υποθέσεων, του ΕΟΤ, καθώς επίσης διετέλεσε μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σε προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων του ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΚΔΔΑ.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα για την επιχειρηματικότητα και για τα άτομα με αναπηρία κι έχει πραγματοποιήσει πλήθος εισηγήσεων σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ο Ι. Λυμβαίος διορίστηκε ως τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Κ.Α. με την έκδοση του ΦΕΚ 259/1-6-2017.

Γεώργιος Καρούντζος | Τακτικό Μέλος

kentikelensis

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΣ

Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΕΚΚΑ.

Εκλέγεται από το 2016 ως τακτικό μέλος του ΔΣ του ΕΚΚΑ, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους του φορέα.

Έχει προϋπηρεσία 25 ετών σε φορείς κοινωνικής φροντίδαςκαι το ΕΚΚΑ από το έτος 2003 ως Κοινωνικός Λειτουργός και πρόσφατα μετατάχθηκε στον κλάδο Κοινωνιολογίας. Έχει διατελέσει Προϊστάμενος Τμήματος επί 16 συναπτά έτη.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πάντειου Πανεπιστήμιου Αθήνας.

Επίσης πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της σχολής ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας.

Κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας με ειδίκευση στη  Διοίκηση  Μονάδων Υγείας και  κατεύθυνση τη διοίκηση Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας.

Ο Γ. Καρούντζος διορίστηκε ως τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Κ.Α. με την έκδοση του ΦΕΚ 1119 / 31-12-2019.

 

Αναπληρωματικά μέλη

Ιωάννης Σουλιώτης | Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του κ. Α. Κεντικελένη

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

 

  • Θεοδώρα Παπαδημητρίου

 Αναπληρωματικό μέλος της κας Μ.Α. Χριστοπούλου

  • Δεν υπάρχει Αναπληρωματικό Μέλος της κ. Π. Σπανδώνη
  • Βασιλική Κοντού

 Αναπληρωματικό μέλος του κ. Γ. Στρατάκη

  • Βασιλική Λάσπη

 Αναπληρωματικό μέλος του κ. Ι. Λυμβαίου

  • Χρήστος Σεμερτζής

Αναπληρωματικό μέλος  του κ. Γ. Καρούντζου