Συμμετοχή του Ε.Κ.Κ.Α. στην συγγραφή Οδηγού για την αναδοχή και την υιοθεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Συμμετοχή του Ε.Κ.Κ.Α. στην συγγραφή Οδηγού για την αναδοχή και την υιοθεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η ΠΕ Δυτικής Ελλάδας με στόχο την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας, προχώρησε στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Οδηγού για τα εν λόγω ζητήματα. 

Διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί συμμετείχαν στην δημιουργία του Οδηγού απαντώντας σε καίρια ερωτήματα τόσο για το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την διαδικασία, όσο και για τις ανάγκες των υποψήφιων γονέων και των παιδιών.
Ενδεικτικά συνεργάστηκαν οι: Γιώργος Νικολαΐδης Ψυχίατρος, MD, MA, Msc, PhD, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγιεινής και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Μαίρη Θεοδωρόπουλου, εκπρόσωπος του Κέντρου Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ, Ράνια Σπυρίδωνος Επιστημονική Συνεργάτης Αντιπ/χη Π.Ε. Αχαΐας, Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, Άννα Μεργούπη Κλινική Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Έλλη Μπέτση Κοινωνική Λειτουργός, Προϊστ. Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Βασιλική Κονίδα, Κοινωνική Λειτουργός, Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Μαρία Φραγκιουδάκη Κοινωνική Λειτουργός Αν. Προϊστ. Τμήματος Κοιν. Αλληλεγγύης Δ/νσης Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου, κ.α.
Το Ε.Κ.Κ.Α., ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Περιφέρειας, συμμετείχε με άρθρο της κας Γιώτας Μάνθου Κοινωνικής Λειτουργού ΜSW- Ψυχολόγου, Υπεύθυνης της Επιχειρησιακής Συντονιστικής Υπηρεσίας Δράσεων Παιδικής Προστασίας, με τίτλο «Αναδοχή & τεκνοθεσία: Νέο θεσμικό πλαίσιο και νέες διαδικασίες με έμφαση σε πολιτικές αποϊδρυματοποίησης».

Τον οδηγό αυτό μπορείτε να τον κατεβάσετε σε μορφή pdf από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.pde.gov.gr/gr/images/yiothesia_anadoxi_full.pdf


Εκτύπωση   Email