Τα Παιδικά Χωριά SOS οργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Τα Παιδικά Χωριά SOS οργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Πάτρας των Παιδικών Χωριών SOS, διοργανώνουν την Παρασκευή στις 19/11/2021 από τις 17:00 έως τις 19:30 μέσω του διαδικτυακού χώρου Zoom, συζήτηση με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού- το Δικαίωμα στην Οικογένεια».

Με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου του 1989, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών. Η συγκεκριμένη Σύμβαση αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο νομικά δεσμευτικό κώδικας για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Από τότε, η 20η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Τα Παιδικά Χωριά SOS δίνουν το παρόν σε αυτή τη σπουδαία μέρα με τρόπο διαφορετικό από ότι συνήθιζαν ως τώρα και όπως επιτάσσει η νέα πραγματικότητα.
Το ΕΚΚΑ, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση των Παιδικών Χωριών SOS, θα συμμετέχει στην εκδήλωση με τη κα Γιώτα Μάνθου, Κοινωνικής Λειτουργού ΜSW– Ψυχολόγου & Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Αναδοχών-Υιοθεσιών ΕΚΚΑ του Φορέα, η οποία θα παρουσιάσει εισήγηση με τίτλο «Το δικαίωμα των παιδιών στην ανάδοχη φροντίδα: θεσμικό πλαίσιο, διαδικασίες, προκλήσεις και αναγκαία βήματα για το μέλλον».

Πρόγραμμα Εισηγήσεων:
17:00- 17:20 Γεωργία Τζανάκου Κοινωνική Λειτουργός Msc ΚΕΜΠΥ Πάτρας, «Ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου με επίκεντρο το παιδί».
17:20- 17:40 Γιώτα Μάνθου Κοινωνική Λειτουργός ΜSW– Ψυχολόγος Αν.Προϊσταμένη Τμήματος Αναδοχών-Υιοθεσιών ΕΚΚΑ ««Το δικαίωμα των παιδιών στην ανάδοχη φροντίδα: θεσμικό πλαίσιο, διαδικασίες, προκλήσεις και αναγκαία βήματα για το μέλλον».
17:40- 18:00 Σεχιώτη Σίλια Υπεύθυνη Έργου Τμήματος Αναδοχής- Όλγα Λεβέντη Κοινωνική Λειτουργός Τμήματος Αναδοχής- ΜΕΤΑδραση, «Τα ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα- το δικαίωμα στην οικογένεια».
18:00- 18:20 Μαρία Μανεσιώτη Ψυχολόγος Msc- Αναπληρώτρια Υπεύθυνη του προγράμματος του ΟΚΑΝΑ «Γονεϊκή Στήριξη και Προστασία Εξαρτημένων» - Μαρίνα Αλεξοπούλου Ψυχολόγος Msc "Εξάρτηση στη Γονεϊκότητα".
18:20- 19:30 Ανοιχτή συζήτηση
Συντονισμός: Παπαθεοφίλου Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργός- ΚΣΠΟ Πάτρας

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε καθημερινά 10.00-18.00:
Κατερίνα Παπαθεοφίλου, Συντονίστρια Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, τηλ.: 2610 320879. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Εκτύπωση   Email