Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε ημερίδα με τίτλο : «Συζητώντας για την Αναδοχή, ένας διάλογος για την εξέλιξη της», στη Θεσσαλονίκη, 29/11/2023 _

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε ημερίδα με τίτλο : «Συζητώντας για την Αναδοχή, ένας διάλογος για την εξέλιξη της», στη Θεσσαλονίκη, 29/11/2023 _

Την Τετάρτη 29/11/2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα, με θέμα: «Συζητώντας για την Αναδοχή, ένας διάλογος για την εξέλιξη της», που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (ΚΚΠΠ) Κεντρικής Μακεδονίας.

photo thessaloniki2

photo thessaloniki3**Η εκπρόσωπος του ΕΚΚΑ κα Μάνθου με τα στελέχη του ΚΚΠΠ Κεντ. Μακεδονίας κ. Αλεξιάδη, κα Χατζηχρήστου και τις Προέδρους των ΚΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας κα Χατζητόλιου-Βιλδιρίδη & ΚΚΠΠ Αν. Μακεδονίας & Θράκης κα Τζαμπαζλή

Στην κατάμεστη αίθουσα Νικόλαος Γερμανός Β- Περίπτερο 8 της ΔΕΘ πολίτες και επαγγελματίες κοινωνικής πολιτικής, ενημερώθηκαν και είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήματα για τα ζητήματα της παιδικής προστασίας, της ιδρυματικής διαβίωσης, της αναδοχής, τις έγκαιρες παρεμβάσεις, την ορθή αντιμετώπιση των περιπτώσεων, κλπ,.

photo thessaloniki4

**Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, πολίτες, εκπρόσωποι της πολιτειακών θεσμών, κ.λπ., εκδήλωσαν σημαντικό ενδιαφέρον και συμμετείχαν στην ημερίδα.

Το ΕΚΚΑ, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του ΚΚΠ, συμμετείχε στην ημερίδα, με τη κα Γιώτα Μάνθου, Κοινωνική Λειτουργό ΜSW– Ψυχολόγο & Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Αναδοχών-Υιοθεσιών του Φορέα, η οποία παρουσίασε, εισήγηση με τίτλο «Οικογενειακή αποκατάσταση παιδιών με αναπηρία: Η λύση της Επαγγελματικής Αναδοχής».
Ειδικότερα, η κα Μάνθου, στην εισήγησή της, συγχαίροντας τους διοργανωτές και ειδικότερα την Πρόεδρο του ΚΚΠ κα Χατζητόλιου-Βιλδιρίδη, καθώς και όλους τους συναδέλφους για την οργάνωση της ημερίδας, τόνισε αρχικά την σημασία της πραγματοποίησης τέτοιων εκδηλώσεων σε τοπικό επίπεδο, καθώς δίνουν την ευκαιρία ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών και των επαγγελματιών. Επίσης, αναφέρθηκε στα παιδιά με αναπηρία και τις δυσκολίες που βιώνουν κατά την ιδρυματική διαβίωση, την θεσμοθέτηση της επαγγελματικής αναδοχής από την ελληνική πολιτεία, ακολουθώντας ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα φροντίδας, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την οικογενειακή αποκατάσταση των παιδιών, για τα οποία δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον ανάληψης φροντίδας τους από υποψήφιους αναδόχους ή θετούς γονείς. Ακόμη, επεσήμανε τις τυπικές και κύρια τις ουσιαστικές προϋποθέσεις της διαδικασίας ώστε να γίνει κάποιος επαγγελματίας ανάδοχος, τονίζοντας την σπουδαιότητα της κοινωνικής έρευνας, της επιμόρφωσης των υποψηφίων, του προσεκτικού σχεδιασμού της γνωριμίας με το παιδί, κλπ. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο ότι έχει ενεργοποιηθεί πλέον στην χώρα η διαδικασία με την έκδοση της πρόσκλησης από τον ΟΠΕΚΑ, την ενεργοποίηση της διαδικασίας υποβολής αίτησης στο www.anynet.gr (έχουν υποβληθεί ήδη αιτήσεις). Επίσης, σημείωσε τις παροχές προς τους επαγγελματίες αναδόχους (αμοιβή, ασφαλιστική κάλυψη), κλπ. Τέλος, επεσήμανε την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των δράσεων ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλης της κοινωνίας, με στόχο την προσέλκυση υποψηφίων αναδόχων και υποψηφίων επαγγελματιών αναδόχων.


Εκτύπωση   Email