Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε Διημερίδα με τίτλο : «Διήμερο Οδοιπορικό Στις Μονάδες Προστασίας Του Παιδιού - Μύθοι & Πραγματικότητα», στα Ιωάννινα_

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ σε Διημερίδα με τίτλο : «Διήμερο Οδοιπορικό Στις Μονάδες Προστασίας Του Παιδιού - Μύθοι & Πραγματικότητα», στα Ιωάννινα_

Την Παρασκευή 16/06/2023 και το Σάββατο 17/06/2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Διημερίδα, με θέμα: «Διήμερο Οδοιπορικό Στις Μονάδες Προστασίας Του Παιδιού - Μύθοι & Πραγματικότητα», που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (ΚΚΠΠ) Ηπείρου, σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος -Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου (ΣΚΛΕ -ΠΤ ΗΠΕΙΡΟΥ) και με την υποστήριξη της ΠΕ Ηπείρου.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2
Στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Du Lac πολίτες και επαγγελματίες κοινωνικής πολιτικής, ενημερώθηκαν και είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήματα για τα ζητήματα της παιδικής προστασίας, της ιδρυματικής διαβίωσης, της αναδοχής, τις έγκαιρες παρεμβάσεις, την ορθή αντιμετώπιση των περιπτώσεων, κλπ, ενώ παράλληλα περισσότερα από 450 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδικτυακά μέσω της παράλληλης, ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης.


ΙΩΑΝΝΙΝΑ
**Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, πολίτες, εκπρόσωποι της πολιτειακών θεσμών, τοπικών οργανισμών, κλπ, εκδήλωσαν σημαντικό ενδιαφέρον και συμμετείχαν στην Διημερίδα.

Το ΕΚΚΑ, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του ΚΚΠΠ Ηπείρου, συμμετείχε στην Διημερίδα, με τη κα Γιώτα Μάνθου, Κοινωνική Λειτουργό ΜSW– Ψυχολόγο & Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Αναδοχών-Υιοθεσιών του Φορέα, η οποία παρουσίασε, εισήγηση με τίτλο «Οικογενειακή αποκατάσταση παιδιών με αναπηρία: Η λύση της Επαγγελματικής Αναδοχής».
Ειδικότερα, η κα Μάνθου, στην εισήγησή της, συγχαίροντας τους Διοργανωτές και ειδικότερα την Πρόεδρο του ΚΚΠΠ Ηπείρου κα Τσολάκη, τον Πρόεδρο ΣΚΛΕ -ΠΤ ΗΠΕΙΡΟΥ κ. Τσουμάνη και την Κοινωνική Λειτουργός/Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου κα Καμπούρη, καθώς και όλους τους συναδέλφους για την οργάνωση της διημερίδας, τόνισε αρχικά την σημασία της πραγματοποίησης τέτοιων εκδηλώσεων σε τοπικό επίπεδο, καθώς δίνουν την ευκαιρία ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών και των επαγγελματιών. Επίσης, αναφέρθηκε στα παιδιά με αναπηρία και τις δυσκολίες που βιώνουν κατά την ιδρυματική διαβίωση, την θεσμοθέτηση της επαγγελματικής αναδοχής από την ελληνική πολιτεία, ακολουθώντας ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα φροντίδας, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την οικογενειακή αποκατάσταση των παιδιών, για τα οποία δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον ανάληψης φροντίδας τους από υποψήφιους αναδόχους ή θετούς γονείς. Ακόμη, επεσήμανε τις τυπικές και κύρια τις ουσιαστικές προϋποθέσεις της διαδικασίας ώστε να γίνει κάποιος επαγγελματίας ανάδοχος, τονίζοντας την σπουδαιότητα της κοινωνικής έρευνας, της επιμόρφωσης των υποψηφίων, του προσεκτικού σχεδιασμού της γνωριμίας με το παιδί, κλπ. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο ότι έχει ενεργοποιηθεί πλέον στην χώρα η διαδικασία με την έκδοση της πρόσκλησης από τον ΟΠΕΚΑ, την ενεργοποίηση της διαδικασίας υποβολής αίτησης στο www.anynet.gr (έχουν υποβληθεί ήδη αιτήσεις). Επίσης, σημείωσε τις παροχές προς τους επαγγελματίες αναδόχους (αμοιβή, ασφαλιστική κάλυψη), κλπ. Τέλος, επεσήμανε την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των δράσεων ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλης της κοινωνίας, με στόχο την προσέλκυση υποψηφίων αναδόχων και υποψηφίων επαγγελματιών αναδόχων.

Δείτε το Πρόγραμμα της Διημερίδας εδώ σελ 1 και σελ 2
Δείτε τα βίντεο με τις εισηγήσεις της Διημερίδας για την Παρασκευή 16/6/2023 :https://youtube.com/live/ExMX-KhMnes?feature=share
και για το Σάββατο 17/6/2023 : https://youtube.com/live/v4hUsS37hgA?feature=share

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 3 


Εκτύπωση   Email