Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ΟΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου_

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ΟΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου_

Το ΕΚΚΑ στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του με τους κοινωνικούς λειτουργούς μέλη των Ομάδων Προστασίας Ανηλίκων (ΟΠΑ) και έχοντας ήδη κατά το 2022, υλοποιήσει με επιτυχία δέκα κύκλους επιμορφωτικών προγραμμάτων για μέλη των ΟΠΑ των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Νοτίου Αιγαίου (περισσότεροι από 200 επαγγελματίες συμμετέχοντες) τηρώντας και την δέσμευσή του για υλοποίηση αντίστοιχων εκπαιδευτικών συναντήσεων και στις άλλες περιφέρειες, κατά το τρέχον έτος. Έχοντας λοιπόν υλοποιήσει εντός του 2023 εκπαιδευτικό κύκλο για τα μέλη των ΟΠΑ της ΠΕ Ιονίων Νήσων, επανέρχεται με την παρούσα πρόσκληση ανακοινώνοντας την υλοποίηση κύκλου, τριήμερης εκπαίδευσης με τίτλο: «Μεθοδολογία διεξαγωγής Κοινωνικής έρευνας για τη Διαγνωστική Εκτίμηση των αναγκών του παιδιού και της οικογένειας».

Ο εκπαιδευτικός αυτός κύκλος θα πραγματοποιηθεί επίσης, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας e-presence.gov.gr, από τις 20-03-2023 ως και 22-03-2023 και ώρες από 9:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. και αφορά μόνο στα μέλη των ΟΠΑ (κοινωνικούς λειτουργούς και επικουρικά μέλη ψυχολόγους) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στόχος των εκπαιδεύσεων είναι η ενδυνάμωση των κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στο εν λόγω πεδίο και η εξοικείωση τους με σχετικές μεθοδολογίες και καλές πρακτικές. Οι εκπαιδεύσεις περιλαμβάνουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
Α) Η προστασία του παιδιού και το νομικό πλαίσιο στην κοινωνική εργασία στην Ελλάδα
Β) Η χρήση της μεθοδολογίας διαγνωστικής εκτίμησης και του εντύπου
Γ) Κοινωνική εργασία με παιδιά
Δ) Αναδοχή

Για την καλύτερη διεξαγωγή της εκπαίδευσης, έχει οριστεί μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων συμμετοχής. Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν και εφόσον έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η παρακολούθησή του, σε ποσοστό τουλάχιστον 85%, θα χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Προκειμένου για τη συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απαιτείται εγγραφή και επιβεβαίωσή της από τους διοργανωτές. Πιο συγκεκριμένα, οι κοινωνικοί λειτουργοί & ψυχολόγοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα πρέπει να στείλουν, το αργότερο έως και την Τετάρτη 15/03/2023, συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής, στη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:
Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κα Κική Κουτμερίδου
Τηλ.: 2313313930, 2313313929


Εκτύπωση   Email