Πραγματοποίηση εκπαιδευτικής συνάντησης στο ΕΚΚΑ με Αμερικανές και Καναδές φοιτήτριες, σε συνεργασία με το ΔΙ.ΚΕ.ΜΕ.Σ._

Πραγματοποίηση εκπαιδευτικής συνάντησης στο ΕΚΚΑ με Αμερικανές και Καναδές φοιτήτριες, σε συνεργασία με το ΔΙ.ΚΕ.ΜΕ.Σ._

Την Τετάρτη 28/06/2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΚΑ, εκπαιδευτική συνάντηση με Αμερικανές και Καναδές φοιτήτριες του καλοκαιρινού μαθήματος του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών (ΔΙ.ΚΕ.ΜΕ.Σ.) “Cultural Considerations in Understanding Family Dynamics”, το οποίο διδάσκει η καθηγήτρια συμβουλευτικής ψυχολογίας Δρ. Ashley Karay Randall.

Στην εκπαιδευτική συνάντηση συμμετείχαν τα στελέχη του Ε.Κ.Κ.Α κα Ευαγγελία Σκαφιδά, Κοινωνική Λειτουργός του Τμήματος Υποδοχής Επιτόπιας Παρέμβασης & ΚΚΣ Αμπελοκήπων και κα Γιώτα Μάνθου, Κοινωνική Λειτουργός ΜSW– Ψυχολόγος & Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Αναδοχών-Υιοθεσιών του Φορέα.
Τα στελέχη του Ε.Κ.Κ.Α. παρουσίασαν αναλυτικά τις δράσεις του φορέα, όπως πχ την λειτουργία και τις υπηρεσίες/παροχές των Εθνικών Τηλεφωνικών Γραμμών 197 & 1107, των Καταφυγίων προστασίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, των Ξενώνων μεταβατικής φιλοξενίας για ενήλικες σε κατάσταση έκτακτης κοινωνικής ανάγκης.


Επίσης, ανέλυσαν την λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την Αναγνώριση και Παραπομπή Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων (ΕΜΑ), τις αρμοδιότητες και δράσεις που αφορούν στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί, καθώς και στο Εθνικό Σύστημα Καταγραφής και Παρακολούθησης Αναφορών, τον τρόπο παρέμβασης του Φορέα σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών και ατυχημάτων μέσω Ομάδων Ταχείας Παρέμβασης, τις διαδικασίες εφαρμογής του προγράμματος της ποινικής διαμεσολάβησης, κλπ.
Ειδικότερη αναφορά έγινε επίσης στην λειτουργία των Εθνικών Μητρώων Ανηλίκων, Υποψήφιων Θετών Γονέων, Υποψήφιων Αναδόχων Γονέων, Υιοθεσιών, Εγκεκριμένων Αναδοχών μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος www.anynet.gr.

Από την πλευρά των φοιτητριών και της Δρ. Randall υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για τις δράσεις του Ε.Κ.Κ.Α., ενώ παράλληλα εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την συνάντηση και τα συγχαρητήριά τους για τους τρόπους παρεμβάσεις του Φορέα στις κοινωνικές ανάγκες.

ΔΙΚΕΜΕΣ 1

 ** Τα στελέχη του ΕΚΚΑ, κα Σκαφιδά και κα Μάνθου, κατά τις εισηγήσεις τους


Εκτύπωση   Email