Επιμόρφωση προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. από το Ε.Κ.Κ.Α. στην Αθήνα.

Επιμόρφωση προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. από το Ε.Κ.Κ.Α. στην Αθήνα.

Τα στελέχη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Διεύθυνσης Κοινωνικών Παρεμβάσεων, Χαρά Κουμουνδούρου και Σοφία Πολιτίδου, συμμετείχαν στις 6 Οκτωβρίου του 2021, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης του προσωπικού που στελεχώνει τα Τμήματα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, κατόπιν πρόσκλησης της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

«Η συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την Αστυνομία κρίνεται αναγκαία τόσο για την υποστήριξη θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας όσο και για τη λει-τουργία του Ειδικού Συμβουλευτικού /θεραπευτικού προγράμματος δραστών» επισημαίνει η κ. Χαρά Κουμουνδούρου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια του ΕΚΚΑ
Η παρουσίαση εστίασε στη Διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας από το ΕΚΚΑ με ιδιαίτερη αναφορά στις Γραμμές τηλεφωνικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 197 και 1107, στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και στη λειτουργία Ειδικού Συμβουλευτικού/ Θεραπευτικού Προγράμματος δραστών κατ’ εφαρμογή του Ν.3500/2006.
«Οποιοδήποτε αίτημα για ψυχοκοινωνική υποστήριξη και προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας αντιμετωπίζεται άμεσα (μέσω της 24ωρης λειτουργίας των Τηλεφωνικών Γραμμών μας) , εξατομικευμένα και με γνώμονα την ολιστική ‘φροντίδα’ των θυμάτων» αναφέρει η Κοινωνική Λειτουργός- Ψυχοθεραπεύτρια, κ. Σοφία Πολιτίδου.

 

 Εκπαίδευση αστυνομία 10 2021 3 Αντιγραφή

 


Εκτύπωση   Email