Το ΕΚΚΑ συνεχίζει την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας!

Το ΕΚΚΑ συνεχίζει την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας!

Το κλιμάκιο του ΕΚΚΑ συνεχίζει την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, επισκεπτόμενο τα χωριά Μαγούλα και Παιλαιοχώρι Μουζακίου.

 KARDITSA21.jpg.png 2


Οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχολόγοι του ΕΚΚΑ συζήτησαν με τους πληγέντες κατοίκους των χωριών, παρείχαν ψυχοκοινωνική στήριξη,κατέγραψαν ανάγκες τους για υλική βοήθεια σε συγκεκριμένα είδη (κλινοσκεπάσματα, κλπ), συνεργάστηκαν και ενημέρωσαν (τηλεφωνικά και δια ζώσης) άμεσα τους αρμόδιους φορείς, ΥΠΕ και Δήμο και δρομολογήθηκε άμεσα (την επόμενη ημέρα) η παροχή των ειδών που οι πολίτες είχαν ανάγκη.
Παράλληλα, σε συνάντηση με την Δημοτική αρχή επεσήμαναν την αναγκαιότητα άμεσης απομάκρυνσης των κατεστραμμένων οικοσκευών, επίπλων, κλπ, ώστε να μην δημιουργούνται εστίες μόλυνσης, καθώς και την ανάγκη ψεκασμών για τα έντομα που διαβιούσαν σε λιμνάζοντα ύδατα. Οι τοπικές αρχές άμεσα (την ίδια μέρα) έλαβαν υπόψιν τις αναφορές του κλιμακίου και δρομολόγησαν τις απαιτούμενες ενέργειες (κατά την παρουσία του κλιμακίου στα χωριά, έφτασαν φορτηγά για αποκομιδή κατεστραμμένων οικοσκευών, προγραμματίστηκαν ψεκασμοί τις επόμενες ημέρες).

KARDITSA23.jpg.png

KARDITSA24.jpg.png

****Τα στελέχη του ΕΚΚΑ στα χωριά Μαγούλα & Παλαιοχώρι

Επιπλέον, το κλιμάκιο του ΕΚΚΑ επισκέφθηκε εκ νέου τους πολίτες που διαμένουν προσωρινά φιλοξενούμενοι στην Μαθητική Εστία, συνεργάστηκε με τους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους του Κέντρου Κοινότητας & του Βοήθεια στο Σπίτι Μουζακίου και ενημέρωσε για ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες φιλοξενουμένων (πχ οικογένειες ΑμεΑ), διαμεσολαβώντας και διευκολύνοντας την συνεργασία των πολιτών με τις τοπικές υπηρεσίες.
Τα στελέχη του ΕΚΚΑ επισκέφθηκαν επίσης εκ νέου τους πολίτες που διαμένουν προσωρινά φιλοξενούμενοι στο Γυμνάσιο Φαναρίου. Δεδομένου ότι αύριο Τρίτη, 19/09/2023, θα είναι η πρώτη μέρα που θα μεταβούν στα χωριά τους που είχαν πληγεί και πλέον είναι προσβάσιμα, χωρίς κίνδυνο, για να μάθουν τι έγινε στο σπίτι τους,

(ρυθμίστηκε την Κυριακή 17/09/2023, με ενέργειες του ΕΚΚΑ, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς) διανεμήθηκε στους πολίτες ο αναγκαίος εξοπλισμός (φόρμες, μπότες, κλπ).

KARDITSA25.jpg.png

Τα στελέχη του ΕΚΚΑ συνάντησαν όλους τους φιλοξενούμενους στον προαύλιο χώρο και αρχικά, ενόψει της αυριανής επίσκεψης τους στις οικίες τους, υπενθύμισαν την ανάγκη τήρησης συγκεκριμένων κανόνων υγιεινής ώστε να μην κινδυνεύσει κάποιος από μολύνσεις, κλπ.
Αφετέρου ενημέρωσαν για την δυνατότητα φιλοξενίας όλων τους στην Μαθητική Εστία Μουζακίου, ώστε να διαβιούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες (πχ ατομικό δωμάτιο, σταθερή ιατροφαρμακευτική και ψυχοκοινωνική φροντίδα, καθώς Κέντρο Υγείας, Μαθητική Εστία και Κέντρο Κοινότητας συστεγάζονται). Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί συνεννοήσεις του κλιμακίου με τον Υποδιοικητή της ΥΠΕ, κ. Παπαγεωργίου, αρμόδιο για θέματα ψυχικής υγείας & συντονιστή για την περιοχή της Καρδίτσας και τον Δήμαρχο Μουζακίου, οι οποίοι συμφώνησαν με την πρόταση του ΕΚΚΑ για μετεγκατάσταση των πολιτών στην Μαθητική Εστία. Οι πολίτες αντέδρασαν θετικά στην εν λόγω ανακοίνωση και προοπτική.

KARDITSA9.jpg.png

****Τα στελέχη του ΕΚΚΑ στην συνάντηση με τους πολίτες που διαμένουν προσωρινά, στο Γυμνάσιο Φαναρίου

KARDITSA26.jpg.png

****Τα κλιμάκιο του ΕΚΚΑ κατά την αποχώρηση από το Γυμνάσιο Φαναρίου, έχοντας δώσει ραντεβού με τους πολίτες για την επόμενη ημέρα

Το ΕΚΚΑ θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες την σταθερή παρουσία τους κοντά στους πληγέντες συμπολίτες μας!


Εκτύπωση   Email