Συνέντευξη Ιβάν Σβιτάιλο για τον "Φοίνικα" στον Αγ. Σώστη

Συνέντευξη Ιβάν Σβιτάιλο για τον "Φοίνικα" στον Αγ. Σώστη

Ο Ιβάν Σβιτάιλο, ηθοποιός, χορευτής και πρωταγωνιστής στo musical "Moby Dick" που παίζεται αυτές τις μέρες στο Christmas Theater, σε πρόσφατη συνέντευξη του, πέραν των θεμάτων της επικαιρότητας, αναφέρεται με θετικά σχόλια στη συνεργασία του με το Ε.Κ.Κ.Α. για τη δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού "Φοίνικα" στον Αγ. Σώστη, Αθήνα.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα 👉
"... μεγάλο μέρος της κουβέντας μας καταλαμβάνει και ο πολιτιστικός πολυχώρος «Φοίνικας» που ετοιμάζει. Η χαρά του και η περηφάνια του δεν κρύβονται όταν μας μιλά για το νέο του εγχείρημα.
«Ανακάλυψα αυτό το κτίριο όταν μετακόμισα στη γειτονιά πριν 3 χρόνια. Η εγκυμοσύνη της γυναίκας μου ήταν η ιδανική στιγμή να βάλω κάποιους στόχους και να πραγματοποιήσω το όνειρο που φαντάζομαι ότι έχει κάθε άνθρωπος ο οποίος είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χορό. Να μπορεί να έχει έναν χώρο ώστε μέσα από τη διδασκαλία να συνεχίσει να υπηρετεί την τέχνη του.


Με κόστος και πολύ προσωπικό κόπο θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε από Σεπτέμβρη. Θα ήθελα και από εδώ να ευχαριστήσω τον Γιώργο Χανδάνο και την Άρτεμη Δεδούλη από το ΕΚΚΑ, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και μου παραχώρησαν το κτίριο, καθώς και τους αρχιτέκτονες, Κατερίνα Κοτζιά και Στράτο Διακάκη.
Εδώ, μικροί - μεγάλοι θα μπορούν να διδαχτούν χορό, θέατρο, μουσική. Θα έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν, να κινηθούν, να μάθουν, να τραγουδήσουν, να κάνουν πρόβες και σεμινάρια.
Θέλω επίσης να είναι ένας χώρος ανοιχτός στη γειτονιά. Εδώ που βρισκόμαστε ήταν λίγο υποβαθμισμένα, δεν υπάρχει τίποτα για τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους. Θα ήθελα να αποτελέσει έναν συνεκτικό ιστό σε αυτή την πολυπολιτισμική γειτονιά. Να μπορούν να μάθουν π.χ. παραδοσιακούς χορούς. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που ενώνει τους ανθρώπους. Γιατί ο χορός δεν είναι μόνο διασκέδαση, είναι ομοιογένεια, είναι ομάδα, είναι συλλογικότητα...».

👉Πηγή:Ημεροδρόμος (5/4/2022)
svitailo 1


Εκτύπωση   Email