Συμμετοχή του ΕΚΚΑ Θεσσαλονίκης σε ημερίδα με θέμα την παιδική προστασία & ενδοοικογενειακή βία, στη Φλώρινα

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ Θεσσαλονίκης σε ημερίδα με θέμα την παιδική προστασία & ενδοοικογενειακή βία, στη Φλώρινα

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα, «Παιδική προστασία & ενδοοικογενειακή βία: Δράσεις – Παρεμβάσεις του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» στις 16/11/2022, στην Φλώρινα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στην οποία συμμετείχαν κοινωνικοί επιστήμονες από τους φορείς της περιοχής, πολίτες, κλπ και την οποία στήριξαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της πόλης.
Το ΕΚΚΑ, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δήμου, συμμετείχε στην εκδήλωση με τις κες Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγο (Δρ) & Προϊσταμένη και Κουτμερίδου Κυριακή, κοινωνική λειτουργό, του Τμήματος Ξενώνα & ΚΚΣ Φοίνικα της Δ/νσης Θεσσαλονίκης ΕΚΚΑ.
Ειδικότερα, η κα Παπαδοπούλου, στην εισήγηση της επικεντρώθηκε στα αίτια, τις συνέπειες και στις ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις τόσο στο θύμα όσο και στο θύτη της ενδοοικογενειακής βίας. Στη συνέχεια η κ. Κουτμερίδου, αναφερόμενη στην προστασία του παιδιού, εστίασε στις κύριες συνιστώσες του συστήματος παιδικής προστασίας στη χώρα μας, μορφές και συνέπειες έκθεσης σε βία των παιδιών, και στις διαδικασίες αναφοράς/καταγγελίας περιστατικών βίας.

 6


Εκτύπωση   Email