Συμμετοχή του ΕΚΚΑ στην επιστημονική ημερίδα «Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας COVID-19 στην Ψυχική Υγεία των Παιδιών & των Εφήβων: Έρευνα & Καλές Πρακτικές»

Συμμετοχή του ΕΚΚΑ στην επιστημονική ημερίδα «Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας COVID-19 στην Ψυχική Υγεία των Παιδιών & των Εφήβων: Έρευνα & Καλές Πρακτικές»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας COVID-19 στην Ψυχική Υγεία των Παιδιών & των Εφήβων: Έρευνα & Καλές Πρακτικές», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μάϊου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίου Ελαιώνα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το Ε.Κ.Κ.Α. συμμετείχε στην εναρκτήρια ομιλία της Επιστημονικής Ημερίδας, με ομιλήτρια την Δρ. Μ. Δουκάκου, Κλινική Ψυχολόγο, Προϊσταμένη Τμήματος Ενημέρωσης και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Ε.Κ.Κ.Α., με θέμα «Child Guarantee: Επενδύοντας στα παιδιά». 
Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας - Εργαστήριο Συμβουλευτικής, Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Κοινοτικών Παρεμβάσεων (ΕΣΥΨΥΚΟΠ), την Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (ΕΨΥΥΠΕ) και το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ). 

Σημαντικό μέρος της Ημερίδας ήταν αφιερωμένο στην κρίση που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19, η οποία σε παγκόσμιο επίπεδο έφερε τις κοινωνίες αντιμέτωπες με πρωτόγνωρες καταστάσεις και επηρέασε όλες τις πτυχές της καθημερινής μας ζωής. Οι επιπτώσεις της είναι μεγαλύτερες για τα παιδιά και τους/τις εφήβους, τα οποία αποτελούν μια ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού, ιδιαίτερα ευάλωτη σε κάθε κρίση και αλλαγή που έρχεται με αιφνίδιο τρόπο. 
Κατά την περίοδο της κρίσης, αναπτύχθηκαν ερευνητικές πρωτοβουλίες με στόχο τη διερεύνηση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 σε παιδιά και έφηβους, και εφαρμόστηκαν προγράμματα και παρεμβάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν «καλά» παραδείγματα οργάνωσης των Υπηρεσιών και της Κοινότητας. Στην επιστημονική Ημερίδα, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, εκπροσώπων δημόσιων δομών και υπηρεσιών αλλά και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, συζητήθηκε η σπουδαιότητα της έρευνας και των εφαρμοσμένων πρακτικών, μέσα από τον επιστημονικό διάλογο, διαμοιράζοντας καλές πρακτικές και δίνοντας ιδέες για τον σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων και παρεμβάσεων υποστήριξης των παιδιών και εφήβων.

Δείτε πιο αναλυτικά την αφίσα και το πρόγραμμα της Ημερίδας , σελ. 2, σελ. 3, σελ. 4 .

 


Εκτύπωση   Email