Συμμετοχή του Ε.Κ.Κ.Α. σε Ενημερωτική Εκδήλωση για Γονείς στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Συμμετοχή του Ε.Κ.Κ.Α. σε Ενημερωτική Εκδήλωση για Γονείς στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 πραγματοποιήθηκε στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την προστασία των παιδιών, απευθυνόμενη στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Φωτεινή Φιλίππου και είχε στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση των γνώσεων των γονέων σε δύο κρίσιμα πεδία: την πρόληψη παιδικής κακοποίησης και την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Η κ. Ευαγγελία Γεωργιάδου, κοινωνική λειτουργός MSc και στέλεχος του Τμήματος Παρακολούθησης Αναφορών Κακοποίησης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Παιδικής Προστασίας του Ε.Κ.Κ.Α. παρουσίασε το θέμα «Δημιουργώντας ένα Προστατευτικό Περιβάλλον για τα Παιδιά». Η παρουσίαση ανέλυσε τις μορφές κακοποίησης παιδιών, τη σημασία των ορίων και της ανοιχτής επικοινωνίας στην οικογένεια, καθώς και τους τρόπους και την σημασία της αναγνώρισης ενδείξεων κινδύνου και έγκαιρης παρέμβασης.

Επιπλέον, στην εκδήλωση συμμετείχαν η κ. Ιουστίνη Σπυροπούλου και η κ. Στυλιανή Σαρκατζή, ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός αντίστοιχα του 49ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, οι οποίες παρουσίασαν το θέμα «Παιδί και διαδίκτυο: Πρόληψη και αντιμετώπιση της προβληματικής χρήσης», εστιάζοντας σε πρακτικές συμβουλές για τους γονείς.

Στην εκδήλωση αναδείχθηκε ότι η προστασία των παιδιών ξεκινά από την ενημέρωση και την ουσιαστική επικοινωνία στην οικογένεια. Οι γονείς ενθαρρύνθηκαν να:
• θέτουν σαφή όρια στη χρήση του διαδικτύου,
• εντοπίζουν έγκαιρα σημάδια κινδύνου,
• καλλιεργούν κλίμα εμπιστοσύνης στο σπίτι,
• ζητούν άμεσα τη βοήθεια ειδικών όταν χρειάζεται.

48 SCHOOL 27 5 2026


Εκτύπωση   Email