Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μεθοδολογία διεξαγωγής Κοινωνικής έρευνας για τη Διαγνωστική Εκτίμηση των αναγκών του παιδιού και της οικογένειας»

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μεθοδολογία διεξαγωγής Κοινωνικής έρευνας για τη Διαγνωστική Εκτίμηση των αναγκών του παιδιού και της οικογένειας»

Το Ε.Κ.Κ.Α. στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του με τους κοινωνικούς λειτουργούς μέλη των Ομάδων Προστασίας Ανηλίκων (ΟΠΑ), που ασχολούνται με την διερεύνηση καταγγελιών για ενδεχόμενη παιδική κακομεταχείριση, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχιζόμενη επιμόρφωση των επαγγελματιών και ανταποκρινόμενο στα πολυάριθμα σχετικά αιτήματα των μελών των ΟΠΑ, τα οποία αυξήθηκαν σημαντικά μετά την έκδοση της Εγκυκλίου αριθ. 5/2021, (Αριθμ. Πρωτ: 5393/14-06-2021) της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για χρήση ενιαίας μεθοδολογίας από όλους τους κοινωνικούς λειτουργούς του εν λόγω αντικειμένου, διοργανώνει τριήμερη εκπαίδευση με τίτλο: «Μεθοδολογία διεξαγωγής Κοινωνικής έρευνας για τη Διαγνωστική Εκτίμηση των αναγκών του παιδιού και της οικογένειας».

Στόχος των εκπαιδεύσεων είναι η ενδυνάμωση των κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στο εν λόγω πεδίο και η εξοικείωση τους με σχετικές μεθοδολογίες και καλές πρακτικές. Οι εκπαιδεύσεις περιλαμβάνουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
Α) Η προστασία του παιδιού και το νομικό πλαίσιο στην κοινωνική εργασία στην Ελλάδα
Β) Η χρήση της μεθοδολογίας διαγνωστικής εκτίμησης και του εντύπου
Γ) Κοινωνική εργασία με παιδιά
Δ) Αναδοχή

Για την καλύτερη διεξαγωγή της εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθούν αρχικά δύο κύκλοι συναντήσεων με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 15 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων.
Ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας e-presence.gov.gr από τις 21-3-2022 ως και 23-3-2022 και ώρες από 9:00 π.μ. έως 15:00μ.μ. Η παρούσα πρόσκληση αφορά μόνο στους κοινωνικούς λειτουργούς των ΟΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ανάλογες εκπαιδευτικές συναντήσεις θα οργανωθούν σταδιακά και στις άλλες περιφέρειες.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν και εφόσον έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η παρακολούθησή του, σε ποσοστό τουλάχιστον 85%, θα χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Προκειμένου για τη συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απαιτείται εγγραφή και επιβεβαίωσή της από τους διοργανωτές. Πιο συγκεκριμένα, οι κοινωνικοί λειτουργοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα πρέπει να στείλουν, έως και τη Τετάρτη 16/3/2022, συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής, στη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:
Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κα Κική Κουτμερίδου
Τηλ.: 2313313930, 2313313929


Εκτύπωση   Email