Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ΟΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ΟΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Το ΕΚΚΑ στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του με τους κοινωνικούς λειτουργούς μέλη των Ομάδων Προστασίας Ανηλίκων (ΟΠΑ) και έχοντας ήδη κατά το 2022, υλοποιήσει με επιτυχία δέκα κύκλους επιμορφωτικών προγραμμάτων για μέλη των ΟΠΑ των ΠΕ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Νοτίου Αιγαίου (περισσότεροι από 200 επαγγελματίες συμμετέχοντες) τηρώντας και την δέσμευσή του για υλοποίηση αντίστοιχων εκπαιδευτικών συναντήσεων και στις άλλες ΠΕ, κατά το τρέχον έτος. Έχοντας λοιπόν υλοποιήσει εντός του 2023, εκπαιδευτικούς κύκλους για τα μέλη των ΟΠΑ των ΠΕ Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας επανέρχεται με την παρούσα πρόσκληση ανακοινώνοντας την υλοποίηση νέου κύκλου, τριήμερης εκπαίδευσης με τίτλο: «Μεθοδολογία διεξαγωγής Κοινωνικής έρευνας για τη Διαγνωστική Εκτίμηση των αναγκών του παιδιού και της οικογένειας».

Ο εκπαιδευτικός αυτός κύκλος θα πραγματοποιηθεί επίσης, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας e-presence.gov.gr, από τις 18-09-2023 ως και 20-09-2023 και ώρες από 9:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. και αφορά μόνο στα μέλη των ΟΠΑ (κοινωνικούς λειτουργούς και επικουρικά μέλη ψυχολόγους) της ΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Λόγω του ήδη μεγάλου αριθμού αιτημάτων, θα ακολουθήσουν και άλλοι εκπαιδευτικοί κύκλοι.

Στόχος των εκπαιδεύσεων είναι η ενδυνάμωση των κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στο εν λόγω πεδίο και η εξοικείωση τους με σχετικές μεθοδολογίες και καλές πρακτικές. Οι εκπαιδεύσεις περιλαμβάνουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
Α) Η προστασία του παιδιού και το νομικό πλαίσιο στην κοινωνική εργασία στην Ελλάδα
Β) Η χρήση της μεθοδολογίας διαγνωστικής εκτίμησης και του εντύπου
Γ) Κοινωνική εργασία με παιδιά
Δ) Αναδοχή

Για την καλύτερη διεξαγωγή της εκπαίδευσης, έχει οριστεί μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων συμμετοχής. Σε περίπτωση ύπαρξης μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων, θα ακολουθήσει και επόμενος εκπαιδευτικός κύκλος, όπως έχει συμβεί και με τα μέλη των ΟΠΑ άλλων ΠΕ. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και εφόσον έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η παρακολούθησή του, σε ποσοστό τουλάχιστον 85%, θα χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Προκειμένου για τη συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απαιτείται εγγραφή και επιβεβαίωσή της από τους διοργανωτές. Πιο συγκεκριμένα, οι κοινωνικοί λειτουργοί & ψυχολόγοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα πρέπει να στείλουν, συμπληρωμένη την συνημμένη αίτηση συμμετοχής, στη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:
Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κα Κική Κουτμερίδου
Τηλ.: 2313313930, 2313313929


Εκτύπωση   Email