Επίσκεψη Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μ. Συρεγγέλα στο Καταφύγιο Γυναικών Θυμάτων Βίας και Πολλαπλών Διακρίσεων του Ε.Κ.Κ.Α.

Επίσκεψη Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μ. Συρεγγέλα στο Καταφύγιο Γυναικών Θυμάτων Βίας και Πολλαπλών Διακρίσεων του Ε.Κ.Κ.Α.

Το Καταφύγιο Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) στην Αττική, επισκέφθηκε στις 10 Μαρτίου 2023, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα.
Στόχος του Ξενώνα του Ε.Κ.Κ.Α. είναι να ενημερώνει, να ευαισθητοποιεί, να στηρίζει και να ενδυναμώνει κάθε φιλοξενούμενη γυναίκα, καθώς και τα παιδιά της, παρέχοντας επιπλέον πρότυπες υπηρεσίες, όπως η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού, τα προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για τις γυναίκες και η παράλληλη στήριξη των παιδιών στα σχολικά μαθήματα από παιδαγωγό.

Εκ μέρους του Ε.Κ.Κ.Α. η Αν. Γενική Διευθύντρια κα Β. Ε. Χατζηγαλήνη, η Προϊσταμένη του Ξενώνα κα Μ. Μπαρμακέλλη καθώς και το επιστημονικό προσωπικό του υποδέχτηκαν την Υφυπουργό, η οποία τους συνεχάρη για τη σημαντική στήριξη και βοήθεια που προσφέρεται στις γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

Η κα Συρεγγέλα επισήμανε ότι «Στον αγώνα κατά της βίας καμία γυναίκα δεν είναι μόνη. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις γυναίκες θύματα βίας. Τις στηρίζουμε σε κάθε τους βήμα και τους προσφέρουμε μέσω του Δικτύου Δομών μας δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, εργασιακής στήριξης και νομικής συμβουλευτικής, καθώς και δωρεάν φιλοξενία σε όσες γυναίκες πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από το κακοποιητικό περιβάλλον».

Στο πλαίσιο της υπάρχουσας Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του Ε.Κ.Κ.Α., της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, συνεχίζεται η αγαστή συνεργασία όλων των συμβαλλομένων μερών, που αποσκοπεί στην αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και κοινωνικής επανένταξης των φιλοξενούμενων γυναικών.


Εκτύπωση   Email