Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στο Ξενώνα Αττικής του Ε.Κ.Κ.Α. στις 30/12/2021

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στο Ξενώνα Αττικής του Ε.Κ.Κ.Α. στις 30/12/2021

Το Καταφύγιο Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) επισκέφθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2021, o Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης. Ενόψει των εορταστικών ημερών ο Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφτηκε τη δομή του Ε.Κ.Κ.Α. προκειμένου να ενημερωθεί για τη δράση και τις υπηρεσίες που παρέχει δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος τόσο στα θέματα ισότητας των φύλων όσο και στα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης.

Εκ μέρους του Ε.Κ.Κ.Α. ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Κ.Κ.Α. κ. Γιώργος Χανδάνος υποδέχτηκε τον κύριο Πατούλη στο Καταφύγιο Γυναικών θυμάτων βίας

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, η Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Π. Λεονάρδου, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και το στέλεχος της ΕΥΔ ΕΠ της Περιφέρειας Δ. Γουργιώτης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και η επιτροπή ενημερώθηκαν από την αν. Προϊσταμένη του Ξενώνα Αττικής Ε.Κ.Κ.Α., κα Μαργαρίτα Μπαρμακέλη, για το σημαντικό έργο που επιτελεί το E.K.K.A. για την προστασία και υποστήριξη των θυμάτων βίας, μέσω της λειτουργίας του Καταφυγίου Βραχυπρόθεσμης Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα βίας – μόνες ή με τα παιδιά τους. Στόχος του Ξενώνα είναι να ενημερώνει, να ευαισθητοποιεί, να στηρίζει και να ενδυναμώνει κάθε φιλοξενούμενη γυναίκα, καθώς και τα παιδιά της. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι το Καταφύγιο παρέχει επιπλέον πρότυπες υπηρεσίες, όπως η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού, τα προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για τις γυναίκες και η παράλληλη στήριξη των παιδιών στα σχολικά μαθήματα από παιδαγωγό, καθώς είναι ο μοναδικός Ξενώνας που τις παρέχει μέσα στο χώρο του.

Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι είναι προτεραιότητά της Περιφέρειας να υπάρχει ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για τις γυναίκες που κακοποιούνται καθώς και για τα παιδιά τους. Θα συνεχίσουν να είναι έμπρακτα και ουσιαστικά δίπλα τους. Όπως και γίνεται μέσω του έργου «Αναβάθμιση Ξενώνα για γυναίκες – θύματα βίας Ε.Κ.Κ.Α. Αττικής» που υλοποιείται – στο πλαίσιο του Ε.Π. της Περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020 - με ευθύνη του Ε.Κ.Κ.Α. και στη βάση Προγραμματικής Συμφωνίας με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο Φύλων. Το εν λόγω έργο έχει ως αντικείμενο την αναβάθμιση και λειτουργία Ξενώνα για γυναίκες – θύματα βίας σε όλες τις μορφές ή / και πολλαπλών διακρίσεων (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμεΑ, άνεργες κ.λπ.), στην υφιστάμενη κτιριακή υποδομή του Ε.Κ.Κ.Α. στο νομό Αττικής.
Σε δήλωσή του ο κ. Γ. Πατούλης είπε: «Θέλω να συγχαρώ τη Διοίκηση και το προσωπικό της Δομής για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν σε όλες αυτές τις γυναίκες και τα παιδιά τους, που έχουν έρθει αντιμέτωπες με την ωμή βία και έχουν βιώσει φόβο και απόρριψη. Σε όλες αυτές τις γυναίκες θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα. Πως δεν είναι μόνες τους. Η Περιφέρεια Αττικής, μέσω συγκεκριμένων δράσεων με κοινωνικό πρόσημο, θα συνεχίσει να είναι έμπρακτα στο πλευρό τους, με στόχο να νιώθουν ασφαλείς και προστατευμένες αλλά και να στηριχθούν προκειμένου να είναι σε θέση να επανενταχθούν στην κοινωνία».
Ο Περιφερειάρχης στο πλαίσιο της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις γυναίκες που φιλοξενούνται και να μοιράσει χριστουγεννιάτικα δώρα στις ίδιες και τα παιδιά τους.

 

επίσκεψη περιφερειάρχη 30 12 20214επίσκεψη περιφερειάρχη 30 12 20215

 


Εκτύπωση   Email