Επίσκεψη πρώην Υπουργού Θ. Φωτίου στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Επίσκεψη πρώην Υπουργού Θ. Φωτίου στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Την Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Κ.Α., σήμερα, Πέμπτη 23/02/2023, επισκέφτηκε η κα Θεανώ Φωτίου, πρώην Αν. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΥΠ.Ε.Κ.ΥΠ, Βουλευτής Β3, Νοτίου Τομέα Αθηνών και Αν. Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενη από την κα Εύη Κάϊλα, Επιστημονική Σύμβουλος και την κα Ηρώ Ζαβογιάννη, Αν. Συντονίστρια Τμ. Κοινωνικής Πρόνοιας και συναντήθηκε με το στελεχιακό δυναμικό και την Προέδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δρ. Α. Αναγνώστου – Δεδούλη.

Η πρώην Αν. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώθηκε από την Πρόεδρο και τα στελέχη του Ε.Κ.Κ.Α. για το έργο και τις αρμοδιότητες του Φορέα και ειδικότερα για θέματα που αφορούν στην Παιδική Προστασία (child guarantee, αναδοχή και υιοθεσία, παιδική κακοποίηση), στην πιστοποίηση φορέων κοινωνικής φροντίδας ιδιωτικού δικαίου, στην λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Αναφορών για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων, στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη μέσω των τηλεφωνικών γραμμών “197” και “1107” και των Κέντρων Κοινωνικής Στήριξης, στην φιλοξενία αστέγων και γυναικών - θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας σε Ξενώνες, κ.α.

Επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τα ανωτέρω θέματα και τονίστηκε από την κα Φωτίου η αναγκαιότητα ενίσχυσης του Ε.Κ.Κ.Α. σε προσωπικό και η ενδυνάμωση του συντονιστικού του ρόλου, ως βραχίονας της πολιτικής στον τομέα της πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 επίσκεψη Φωτίου 12

επισκεψη


Εκτύπωση   Email