Επίσκεψη κ. Κ. Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.)

Επίσκεψη κ. Κ. Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.)

Την Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Κ.Α., σήμερα, Πέμπτη 22/02/2024, επισκέφτηκε η κα Κατερίνα Νοτοπούλου, Τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., συνοδευόμενη από την Συντονίστρια του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κα Αγγελική Λεβέντη, μαζί με μέλη της Γραμματείας του Τμήματος και συναντήθηκε με την Προέδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δρ. Α. Αναγνώστου – Δεδούλη και το στελεχιακό δυναμικό του Φορέα.

NOTOPOULOU3

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ενημερώθηκε από την Πρόεδρο και τα στελέχη του Ε.Κ.Κ.Α. για το έργο και τις αρμοδιότητες του Φορέα και ειδικότερα για θέματα που αφορούν στην Παιδική Προστασία (child guarantee, αναδοχή και υιοθεσία, παιδική κακοποίηση), στην πιστοποίηση φορέων κοινωνικής φροντίδας ιδιωτικού δικαίου, στην λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Αναφορών για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων, στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη μέσω των τηλεφωνικών γραμμών “197” και “1107” και των Κέντρων Κοινωνικής Στήριξης, στην φιλοξενία αστέγων και γυναικών - θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας σε Ξενώνες, κ.α.

NOTOPOULOU2

Επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τα ανωτέρω θέματα και τονίστηκε από την κα Νοτοπούλου η αναγκαιότητα ενίσχυσης του Ε.Κ.Κ.Α. σε προσωπικό και η ενδυνάμωση του συντονιστικού του ρόλου, ως βραχίονας της πολιτικής στον τομέα της πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.


Εκτύπωση   Email