Διοργάνωση εκδήλωσης από την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με αφορμή την ημέρα της ΕΕ κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Διοργάνωση εκδήλωσης από την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με αφορμή την ημέρα της ΕΕ κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με αφορμή την Ημέρα της ΕΕ κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, διοργάνωσε εκδήλωση στο Β ΚΥΤ & ΕΔΠΦΑΑ Διαβατών στις 18 Οκτωβρίου 2023. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων οργανώσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του προσφυγικού καθώς επίσης και άτομα τα οποία διαμένουν στο ΚΥΤ Διαβατών.

Το ΕΚΚΑ, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του ΚΥΤ Διαβατών, συμμετείχε στην εκδήλωση με εισήγηση με τίτλο: «Δράσεις προστασίας & αρωγής θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε από τις κ.κ. Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγο & Προϊσταμένη του Τμήματος Ξενώνα & ΚΚΣ Φοίνικα και Μαραντίδου Ελένη, κοινωνική λειτουργό, του Τμήματος Υποδοχής & ΚΚΣ Πύλης Αξιού της Δ/νσης Θεσσαλονίκης ΕΚΚΑ.

Ειδικότερα, η κα Παπαδοπούλου, στο πρώτο μέρος της εισήγησης της επικεντρώθηκε στη παρουσίαση της λειτουργίας και των αποτελεσμάτων του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς (ΕΜΑ), υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα του έργου του στη καταπολέμηση κατά της εμπορίας ανθρώπων στη χώρα μας. Στη συνέχεια η κ. Μαραντίδου, αναφερόμενη στις δράσεις προστασίας & αρωγής του ΕΚΚΑ, παρουσίασε τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Θεσσαλονίκης, εστίασε στις κύριες συνιστώσες των παρεχόμενων υπηρεσιών προστασίας, και στις συνέπειες στις ζωές των γυναικών και των παιδιών τους.

Δείτε το εδώ το Πρόγραμμα.

Thessaloniki 18 10 2023 2εσπα μακεδονια


Εκτύπωση   Email