Ανακαίνιση θεατρικού χώρου στο κτήριο του Ε.Κ.Κ.Α. στον Αγ. Σώστη

Ανακαίνιση θεατρικού χώρου στο κτήριο του Ε.Κ.Κ.Α. στον Αγ. Σώστη

Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι η, για πολλές δεκαετίες αναγκαία αλλά συνεχώς αναβαλλόμενη ανακαίνιση του θεατρικού χώρου στο κτήριο του Ε.Κ.Κ.Α. στον Αγ. Σώστη, επιτέλους γίνεται πραγματικότητα!

Συγκεκριμένα πριν λίγες μέρες υπεγράφη μεταξύ Ε.Κ.Κ.Α. και του "ΦΟΙΝΙΚΑ ΑΜΚΕ- Κέντρο τεχνών και πολιτισμού" η σύμπραξή τους, με στόχο την ανακαίνιση και ανάπλαση του χώρου. Το εν λόγω συγκρότημα αποτελεί εμβληματικό και ιστορικό τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής που καθορίζεται κοινωνικά και πολιτισμικά από ελληνικά παραδοσιακά λαϊκά πληθυσμιακά στρώματα με νέες αφίξεις πολυπολιτισμικής προέλευσης. Ο χώρος φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς αλλά και έκφρασης όσων εμπνέονται από ποικίλες μορφές τέχνης (θέατρο, χορός, δρώμενα, μουσική κ.λπ.).

Ο χώρος του θεάτρου που απεικονίζεται στις φωτογραφίες σε λίγους μήνες φιλοδοξούμε να γίνει κύτταρο πολιτισμικής δημιουργίας, αντίθετα στην κατάσταση απαξίωσης που είχε περιέλθει τα τελευταία χρόνια η αίθουσα του θεάτρου. Δυστυχώς, είχε μετεξελιχθεί σε σημείο συνάντησης περιθωριακών στοιχείων που εκτός των άλλων προξενούσαν σοβαρές ζημιές στο κτίριο, γεγονός που έκανε επιτακτική την ανάγκη αναμόρφωσης του χώρου.

Η σημερινή Διοίκηση στηρίζει το εγχείρημα και θα παρακολουθεί την πορεία εργασιών ανακαίνισης του κτηρίου.

Καλή αρχή λοιπόν, με ένα όμορφο και δημιουργικό αποτέλεσμα...

αμφιθέατρο9

αμφιθέατρο8

αμφιθέατρο1


Εκτύπωση   Email