8 Μάρτη-Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη-Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης τιμά σήμερα, 8 Μάρτη-Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την κυρία Ελένη που γνώρισε σε χωριό της Βόρειας Εύβοιας τον περσινό Αύγουστο όταν βρέθηκε εκεί με τις ομάδες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης μετά τις μεγάλες φωτιές.

Για την κυρία Ελένη, υπερήλικη σήμερα με πληγές στα πόδια που δεν την αφήνουν να περπατήσει καλά, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε καμένο το δάσος γύρω της. Είχε ζήσει 44 χρόνια πριν την ίδια τραγωδία. Μια κορνίζα με φωτογραφία της από δημοσίευμα της εποχής έστεκε στο κομοδίνο της που με πίκρα αλλά και υπερηφάνεια, μας έφερε να δούμε και μοιράστηκε μαζί μας τη μάχη που έδινε με τις φλόγες, με τις άλλες γυναίκες και τους άνδρες του χωριού για να σώσουν το δάσος και τις περιουσίες τους. Πόσο θα ήθελε να μπορούσε να ξαναμπεί στις φλόγες με τους συγχωριανούς της να σβήσει τη φωτιά που κατέστρεφε ξανά όσα είχαν όλοι με κόπο ξαναφτιάξει!
Αυτή τη γυναίκα τιμούμε σήμερα, που δεν απελπίζεται γιατί ξέρει τη δύναμή της, σαν ισότιμο μέλος στην κοινότητά της. Τη γυναίκα που δεν φοβάται να αγωνιστεί για αυτό που της ανήκει, για αυτά που δικαιούται, και που θα…χαμογελούσε αν άκουγε ότι η γυναίκα είναι το «ασθενές» φύλο…

#IWD2022  #BreakTheBias

 

 


Εκτύπωση   Email