Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Π_ημ_κατά_παιδικής_εργασίας
Κατηγορία
ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ
Ημερομηνία
2021-06-12 00:00

Η 12η Ιουνίου καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και πιο συγκεκριμένα τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ενός καλά οργανωμένου δικτύου, που έχει στήσει μια γέφυρα μεταφοράς παιδιών από τις αναπτυσσόμενες στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες.

Η μέρα αυτή είναι, επίσης, αφιερωμένη στα παιδιά της αφρικανικής ηπείρου, που στην πλειοψηφία τους εργάζονται από πολύ τρυφερές ηλικίες και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Επιπλέον, η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας και οι συνεπακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις στο εργασιακό καθεστώς και την οικονομία, άλλαξαν δραστικά την καθημερινότητα και τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ότι εκατομμύρια παιδιά παραμένουν θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης, με την εκτίμηση ότι λόγω της κρίσης, κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν δυσχερέστερες συνθήκες και περισσότερες ώρες εργασίας.

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι τα παιδιά θύματα παιδικής εργασίας είναι χιλιάδες, ιδιαίτερα λόγω της εντεινόμενης προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης.

 

 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • 2021-06-12 00:00

Υποστήριξη από iCagenda