9 Μαΐου: Φωταγώγηση του κτιρίου των Κ.Υ. του Ε.Κ.Κ.Α. τιμώντας την αντίσταση και νίκη στο φασισμό

9 Μαΐου: Φωταγώγηση του κτιρίου των Κ.Υ. του Ε.Κ.Κ.Α. τιμώντας την αντίσταση και νίκη στο φασισμό

Η 9η Μαΐου καθιερώθηκε η ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Πάντα θα αναγνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που πέτυχε την πρώτη νίκη εναντίον του Άξονα δίνοντας κουράγιο στην αιφνιδιασμένη από την ναζιστική επέλαση Ευρώπη. Ήταν ο ελληνικός λαός, που με τη Μάχη της Κρήτης έδωσε ένα σκληρό μάθημα στη γερμανική υπεροψία, υποχρεώνοντας τους να αποσύρουν τους αλεξιπτωτιστές από μείζονος κλίμακας επεμβάσεις, αλλά και να καθυστερήσει την έναρξη της γερμανικής επιχείρησης Μπαρμπαρόσα εναντίον της τότε ΕΣΣΔ.

Οι Έλληνες, μαζί με άλλους λαούς, πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος για τον εθνικό –απελευθερωτικό αγώνα τους.

Η 9η Μαΐου αποτελεί ορόσημο της νίκης των λαών απέναντι στο ναζισμό και θα συμβολίζει πάντα τη διαχρονική πάλη του ανθρώπου ενάντια στη βαρβαρότητα,  αλλά και σημείο αναφοράς για τους αγώνες  του  παρόντος και του μέλλοντος για ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία!

Τιμώντας τον ορόσημο αυτό της νίκης, θα φωταγωγηθεί το κτίριο των κεντρικών υπηρεσιών του Ε.Κ.Κ.Α. στους Αμπελόκηπους  από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

World War II

Εκτύπωση